top of page

במה אפשר לטפל?

על הרמות השונות אליהן מתייחסת הרפואה הסינית

לאילו תחומים הטיפול ברפואה סינית יכול לעזור?

תמונה קלף בסינית.jpg

רפואה סינית כשמה כן היא – רפואה לכל דבר, שהתפתחה במזרח. כיום יש המכנים אותה בסין רפואה מקדימה, שכן לפני שניגשים להתערבות תרופתית או ניתוחית כדאי לנסות לגשת לבעיה בדרכים מתונות בעלות סיכון מינימאלי.

לרפואה הסינית יש שני כלים עיקריים: המחטים והצמחים, ושניהם נוגעים בכל רקמות הקיום האנושי.

 

משפט די מפוצץ, לא? "נוגעים בכל רקמות הקיום האנושי..."

אז למה הכוונה? לרפואה הסינית ולכלים המיוחדים עליהם היא נסמכת, יש את היכולת להשפיע עלינו במספר רמות, והעיקריות שבהן הן הרמה הגופנית, הרמה הנפשית והרמה הרוחנית.

הרמה הגופנית

במישור הגופני, מדובר על בעיה הקשורה בצורה ישירה לאחת ממערכות הגוף.

זאת יכולה להיות בעיה אורתופדית כמו סיאטיקה, פריצת דיסק או כתף קפואה. זאת יכולה להיות בעיה במערכת העיכול כמו רפלוקס וקרוהן.

למעשה זאת יכולה להיות בעיה בכל אחת מהמערכות שמרכיבות את גופינו.

 

הטיפול ברמה הגופנית מתבצע בעזרת מחטים וצמחים, אך לרוב גם כולל כלים נוספים- כוסות רוח, טיפול במגע, הקזת דם, מוקסה ועוד. לרוב, הוא דורש פגישה שבועית התומכת במערכת הפגועה ומתייחסת לשינויים שמרתחשים בה בזמן אמת. ניתן להקביל את השינויים האלה לענף של עץ המגיב לעונות השנה ולמזג האוויר של סביבתו.

חשוב לציין, שרפואה סינית טובה לעולם לא תתייחס רק לענף. חלק מהותי המטיפול יתמקד בשורש- מה גרם לפגיעה ומה נוכל לשנות באורח חיינו כדי שנשיג ריפוי ארוך טווח.

לפעמים התשובה פשוטה מאוד- "תפסיק לשתות קפה, אז יפסיקו לך המיגרנות!"

ולפעמים התשובה מורכבת יותר, ומערבת גם את הרמה הנפשית.

תמונה לפוסט רמה גופנית.jpg

מה שבטוח, הדרך לשם מעניינת ועבור הרבה אנשים שלהם זו ההתנסות הראשונה עם רפואה סינית, גם מפתיעה.

 

הרמה הנפשית

למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו מדברים על הרמה הנפשית?

דמיינו קו ארוך, שבקצהו האחד נמצאות תופעות פיזיות המופיעות בזמנים לחוצים או קשים בחיים, ובקצהו השני בעיות נפשיות הגורמות סבל קשה ביום יום.

עכשיו, תפסו בשני קצוות הקו, וחברו אותם למעגל גדול.

בעיות ברמה הנפשית הן למעשה כל בעיה הגורמת לסבל נפשי, או כל בעיה שנעה על הציר של גוף- נפש. תחת קטגוריה זו נמצא הפרעות של דכאון וחרדה, סטרס נפשי, התמודדות עם כאב כרוני, עייפות כרונית וכדומה. בנוסף נמצא גם בעיות פיזיות המופיעות בעיקר בתקופות לחוצות- ירידה בחשק המיני, בעיות עיכול, קוצר נשימה, והרשימה עוד ארוכה ומגוונת.

למעשה, הרפואה הסינית מעולם לא הפרידה בין הרמה הגופנית לרמה הנפשית. ההפרדה עליה אנו מדברים היא מלאכותית ונועדה להתאים למונחים המודרניים שאנחנו מכירים. אחד הגורמים החשובים ביותר למחלות ולקושי פיזי על פי הרפואה הסינית- הם הרגשות. כעס, תסכול, פחד, עצב, שמחה, קנאה. כל אלו משפיעים באופן ישיר על הגוף שלנו.

 

מנסיונינו, טיפולים ברמה הזו הם בדרך כלל עדינים יותר ודורשים כלים מדויקים יותר. לרוב הטיפול הוא עם פחות מחטים ומלווה בשיחה. פעמים רבות המטופל מקבל פורמולת צמחי מרפא וכך ממשיך את הטיפול גם בביתו. כמו רוב הבעיות, כמעט תמיד נתחיל ממפגשים שבועיים ועם ההתקדמות נעבור למפגש דו-שבועי. השילוב בין טיפול ברפואה הסינית לטיפולים בגישות שונות, כולל מפגש עם פסיכולוג או ליווי תרופתי, הוא מקובל ומבורך.

הרמה הרוחנית

ועל כך.. בהמשך.

תמונה לפוסט רמה נפשית.jpg

אסף עובד רפואה סינית

bottom of page